Liečba herpesu-oparu

Liečba herpesu je rôznorodá. Opar sa zvyčajne lieči antivírusovými mastičkami, propolisom, zinkovou masťou, vitamínovými tabletami a pri ťažšej forme aj antivirotikmi. Keď sú lieky a mastičky nasadené včas, vaše ťažkosti sa zmiernia a doba hojenia je kratšia. Pre skrátenie liečby je dobré použiť aj iné metódy liečenia. Rýchlu úľavu pri pásovom opare môže priniesť vonkajšie potieranie kombinácie aloe vera - gélu s olejom s obsahom vitamínu E. K vnútornej liečbe je dobre užívať veľa vitamínu C s bioflavonoidmi, užívanie výrobkov echinacei . Echinaceou posilníte imunitný systém. Stopový prvok selén podporuje proces hojenia a rast zdravej kože. Bojujte proti oparu a preto predchádzajte jeho vzniku prísunom živín, ako sú vitamíny A,B, C, E a zinok. Najlepšia ochrana je aj dostatok spánku. Doprajte si dostatok pohybu. Vyhýbajte sa stresovým situáciám, napätiam, lebo oboje znižujú odolnosť. Stravujte sa zdravo a vyvážene, aby ste posilnili tvorbu bielych krviniek.
Jednou z metód liečby je aj biolampa. Biolampa, polarizované svetlo, veľmi účinne pomáha hojiť opary, pretože svietením sa bunky regenerujú a bolesti sa zmierňujú, ustupujú. Biolampou sa dá aj nepríjemnému oparu predchádzať. Myslím, kto má opar pier častejšie, dobre pozná priebeh jeho vzniku, jemne mravčenie, pocit napätia v perách. Skúste si toto miesto nasvecovať aspoň dvakrát denne 5-10 minút. Je známe, že opakujúci sa opar vzniká následkom oslabenia imunitného systému. Rýchlu pomoc hľadajte aj v domácich receptoch.
Dobre domáce recepty vedia zabrať ihneď. Určite niektorý z týchto receptov vyskúšajte, lebo každému pomáha niečo iné. Keď pocítite mravčenie v pere priložte ľadovú kocku, ktorú ste si zabalili do textilnej vreckovky. Účinný je aj odvar z byliniek ako je medovka lekárska, materina dúška, harmanček, praslička. Na prikladanie sú dobré aj navlhčené čajové vrecúška. Možno známejší je med a zubná pasta. Hovorí sa, že med 99 chorôb lieči a mnohým chorobám predchádza. Možno sa podarí a herpes medom vyliečite. Zubná pasta postihnuté miesto zasuší a dezinfikuje. Ďalším liekom, ktorý vynikajúco účinkuje proti mikroorganizmom v tele je cesnak. Stačí ním len jemne potierať. Dobrá rada je aj natierať pľuzgierik soľným roztokom alebo šťavou z aloe vera. Dezinfikujú a podporujú hojenie. Aplikujte na postihnuté miesto niekoľkokrát denne.